Осветителни тела

PO20160208_0008

Плафони – таванни – предпочитаното осветително тяло за помещения с по-малка височина и квадратура, тъй като висящите тела, визуално отнемат голяма част от пространството на стаята и я правят да изглежда по-малка.

Аплици – стенни -завършек на основното осветление. Обикновенно те са от една серия с избраното таванното осветително тяло. Много често се използват аплици, които се различават по вид и стил, за да подчертаят определен акцент от стаята. Също така са идеален заместител на настолните лампи.

Спотове – използват се най-често като насочващо и подчертаващо детайла осветително тяло в баня, всекидневна, хол или трапезария. Правилно позиционираният спот може да бъде многократно по-функционален и ефективен от други типове осветителни тела. Предимство е и голямото многообразие от стилове в съчетание с високоефективни светоизточници като Led крушки и енергоспестяващи лампи.

Лунички – телата за светодиодни крушки, наречени още луни, изглеждат като дребни детайли, но опитът е доказал, че те променят обстановката дори повече от мебелите. Луните се различават по размер, форма, цвят, а някои от тях са и водоустойчиви. Общото между тях е, че са красиви, икономични и приложими навсякъде.

LED осветителните тела притежават редица достойнства – те са икономични, надеждни, дълготрайни, работят с ниско и безопасно напрежение, не се нагряват. Те могат да се слагат буквално навсякъде – подходящи са за всички помещения, както и за вграждане в мебели.

LED лентите на 12V представляват светодиодни продукти, разположени върху здрава и мека платка. Те са лесни за поддръжка и за инсталиране на всякакви повърхности. Размерите им са компактни, което позволява да се вградят в много малки детайли. ЛЕД лентите отделят минимално колиество топлина, а ъгълът им на осветяване с хомогенна светлина е цели 120°. Приложението на LED лентите е разнообразно – те могат да се ползват за архитектурно декоративно осветление, гранично и контурно осветление, енергоспестяващо осветление за соларни системи, аварийно осветление и сигурност, стълбищно осветление, скрито осветление и др.

Халогенните прожектори – са широко разпространени навсякъде, където има нужда от сравнително силен източник на светлина, която да се включва автоматично при движение – улично и парково осветление, гаражи, складове и търговски обекти, осветление в жилищни дворове и входове, рекламно осветяване.

LED прожекторите са здрави, екологични и изключително икономични, устойчиви са на механични и атмосферни влияния, имат дълъг живот (над 30000 часа преди смяна на лампите), ниска работна температура, работят с ниско и безопасно напрежение.

Градински и фасадни осветителни тела. Всички външни осветителни тела са с висока IP защита и необходимите покрития, подходящи за всякакви атмосферни влияния. Лампите, с които са окомплектовани телата за външно осветление, са с насочваща или разпръскваща светлина според идеята на осветяването – да се акцентира на определен декоративен елемент или осветяване на по-голяма площ.